Vakfımız,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle  sinemamızın yeni yönetmenlerini izleyicilerle tanıştıracak yeni etkinliğini 2. Kültür Yolu festivali çerzevesinde düzenliyor.

Atatürk Kültür Merkezi- Yeşilçam Sinemasındaki gösterimlere filmlerin yönetmenleri katılacak ve moderatör eşliğinde filmlerini ve sinema düşüncelerini izleyicilerle paylaşacak.

Gösterimler 6-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

SİNEMAMIZIN YENİ YÖNETMENLERİ
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ - YEŞİLÇAM SİNEMASI
 
GÖSTERİM TARİHİ SAAT FİLMİN ADI YÖNETMEN YAPIM YILI SÜRE OYUNCULAR      
6.Haz 18.30 GÜVERCİN  BANU SIVACI 2018 78 DK Evren Erler, Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı  
7.Haz 18.30 KAR KORSANLARI: FARUK HACIHAFIZOĞLU 2015 83 DK  Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç
8.Haz 18.30 MAVZER FATİH ÖZCAN 2022 120 DK : Serhat Mustafa Kılıç, Ozan Çelik  
9.Haz 18.30 BORÇ VUSLAT SARAÇOĞLU 2018 95 DK SERDAR ORÇİN, İPEK TÜRKTAN    
10.Haz 18.30 KORİDOR ERKAN TAHHUŞOĞLU 2022 93 DK Emel Göksu, Ayşe Demirel, Elif Ürse  
11.Haz 15.00 KARINCA NAZİF TUNÇ 2021 1 S 51 DK Halit Karaata, Hacer Kızılhan, Oktay Dal  
11.Haz 18.30 ÇATLAK FİKRET REYHAN 2021 82 DK  Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Tuğçe Yolcu
12.Haz 18.30 SEN,BEN,LENİN TUFAN TAŞTAN 2021 86 DK Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan  
 

 


FİLMLER

GÜVERCİN

"Güvercin, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu ediyor. Kendi halinde bir yaşantısı olan Yusuf’un en büyük tutkusu babasından yadigar kalan güvercinleridir. Ablası ve ağabeyi ile birlikte Adana’nın kenar mahallelerinden birinde yaşayan Yusuf, oturdukları evin çatısında güvercinlerini besleyip eğitir. Maverdi adını verdiği bir dişi güverciniyle özel bir bağ kurar. Fakat onu bu durumu ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ailesinin yaptığı baskılardan bunalan Yusuf hayatın gerçekleri ile yüzleşir. Adana’nın kenar mahallelerinin birinde abi ve ablasıyla beraber yaşayan, yalnız, kapalı, hassas bir genç olan Yusuf gerçekte nasıl biridir?..

Güvercin filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Banu Sıvacı üstleniyor. Başrolünü Kemal Burak Alper’in üstlendiği dram türündeki filmin kadrosunda Evren Erler, Ruhi Sarı, Demet Genç, Michal Elia Kamal gibi isimler yer alıyor. Film, Sofia Film Fest'ten En İyi Yönetmen ödülünün yanı sıra 2018 Ulusal Yarışma'dan da En İyi İlk Film ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini aldı.

 

KAR KORBANLARI

1981 yılında geçen film, 1980 darbesi sonrasında Kars'ta yaşanan bir hikayeyi ele alıyor. O dönem aylarca karla kaplı olan bölgede darbenin getirdiği birçok sorunun yanısıra kömür bulmak da imkansızdır. Kömür yalnızca imtiyazlı kişilerin ve bazı devlet kurumlarının ulaşabildiği bir nimet niteliğindedir. Yakın üç arkadaş olan Serhat, Gürbüz ve İbo darbenin ardından gelen karne tatilinde oyun oynamak yerine kömür aramaya başlayacaktır. En temel ihtiyaçlarından biri olan ısınma ihtiyacı için verecekleri bu mücadele çocukluklarını şekillendirecek bir dayanışma hikayesine dönüşecektir. Faruk Hacıhafızoğlu'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç ve İlker Sır gibi isimler yer alıyor.

 

MAVZER

Mavzer, koyunlarını kurt sürüsünden kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor.

Tufan, karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan bir adamdır. Tufan'ın hayatını idame ettirmek için çalıştığı yer ise küçük bir matbaadır. Her gün evden işe, işten eve giden bir adam olan Tufan'ın bu düzenli ve sıradan hayatı, bir gece yaşanan kriz sonucunda değişiverir. Ailenin yan dairede yalnız yaşayan komşuları Huriye aniden fenalaşır. Huriye'ye bakan doktor, Huriye’nin bir süreliğine bakılması gerektiğini, yoksa risk faktörlerinin mevcut olduğunu söyler. Fakat ona bakabilecek kimse yoktur. Tufan Huriye’yi ortada bırakmayı göze alamaz ve iyileşene kadar ona evinde bakmaya karar verir.

 

KORİDOR

Koridor, birlikte yaşamak zorunda kalan birbirlerinden farklı karakterlere sahip iki kardeşin hikayesini konu ediyor. İki kardeş, ne kendileriyle ne de çevresindekilerle sağlıklı ilişki kuramaz. Çaresizliğin içine düşen kardeşler, sadece kendilerine ve birbirlerine zarar verir. Onlar, ebeveynleriyle, geçmişleriyle ve hayatla sonu gelmeyecek bir hesaplaşmaya girişir.

KARINCA

Şemsi, uzun yol şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan genç bir adamdır. Bir gün dağ yolundan geçerken Fidan adında genç bir kız rastlayan Şemsi, kıza yardımcı olabilmek için onu İstanbul'a götürür. Ancak kısa bir süre sonra Fidan'ın teröristler tarafından ayartıldığını ve onun canlı bomba eylemlerinde kullanılacağını öğrenir. Fidan'ı İstanbul'a getirmekle genç kadının gerçekleştireceği katliamda sorumluluğu olduğunu düşünen Şemsi, eylem gerçekleşmeden önce Fidan'ı bulup onu terör örgütünden kurtararak, ailesinin yanına götürmeye karar verir

 

ÇATLAK

Fatih, İngiltere'de çalışırken maddi olarak sıkıntıya düşünce, kendisi gibi göçmen olan arkadaşı Ayhan'dan borç alır. Ancak Fatih, aldığı yüksek miktardaki borcu bir türlü ödemeyez.

 

SEN, BEN,LENİN

Sen Ben Lenin, bir kasabanın umudu olan heykelin çalınmasıyla yaşananları konu ediyor.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Tursav

Türk Sinema Vakfı 1990 yılında sinemamızın önde gelen yapımcı, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla kurulmuştur. Vakfın temel amacı; Türk Sinemasının yurt içinde ve dışında gelişmesini desteklemek ve sinemaya hizmet edenlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına destek olmak gibi iki temel hedef taşımaktadır. Vakfımız bu amaçla kuruluş senedinde belirtilmiş geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Eğitim, burs, festival ve etkinlikler düzenleme yanında, tanıtıcı ya da nitelikli filmler yapmak veya yaptırmak, uluslararası işbirlikleri sağlamak görevleri arasında başta gelmektedir. Amaçlarının gerçekleşmesi için sosyal ve ticari tesisler kurmak, işletmek yetkilerine de sahip olan vakfımız bu amaçla Türk Sinema Vakfı İktisadi İşletmesini kurmuştur.