TÜRK SİNEMASININ YÜZÜNCÜ YILI ŞARKILARLA KUTLANDI

TÜRK SİNEMASININ YÜZÜNCÜ YILI ŞARKILARLA KUTLANDI

Kocaeli Doğa Koleji ve vakfımızın işbirliğiyle gerçekleştirilen “Türk Sinemasının 100. Yılı Şerefine Yıldızlar Gecesi” 27 Mayıs akşamı Kocaeli Üniversitesi Kongre Merkezinde başarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Doğa Koleji’nin başarılı müzik öğretmenleri Sayın Burcu Beşer ve Sayın Uğur Beşer’in tasarladıkları gecede Kolejin minik öğrencilerinden oluşan elli kişilik bir koro Türk Sinemasının tanınmış filmlerindeki şarkıları büyük bir başarıyla seslendirirken sinemamızın yüz yılına damgasını vuran bir çok sanatçımız geceye katılarak renk kattılar.

Başta Vakıf Başkanımız Selda Alkor ve Türkan Şoray olmak üzere Eşref Kolçak, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Oya Aydoğan, Bahar Öztan, Nuri Alço, Elif İnci, Çoşkun Göğen gibi oyuncularımız yanında Safa Önal ve R. Yılmaz Atadeniz’le birlikte sinemamızın en başarılı özgün müzik bestecilerinden Cahit Berkay da geceyi renklendirenler arasındaydı.

Gece sonucunda toplanan bağışlar ile TÜRSAV’ın başlattığı öğrenci bursları desteklendi.

Kocaeli Doğa Koleji’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak konumlandırılan geceye destek veren ; Ramada Plaza İzmit , CDF Gurup , Güç Ajans, Tem Otoyol, New Center, Pacific Denizcilik, Lukka Garden House, Haldız Otomotiv ve Zümrüt fotoğrafçılık’a teşekkür ederiz.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Tursav

Türk Sinema Vakfı 1990 yılında sinemamızın önde gelen yapımcı, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla kurulmuştur. Vakfın temel amacı; Türk Sinemasının yurt içinde ve dışında gelişmesini desteklemek ve sinemaya hizmet edenlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına destek olmak gibi iki temel hedef taşımaktadır. Vakfımız bu amaçla kuruluş senedinde belirtilmiş geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Eğitim, burs, festival ve etkinlikler düzenleme yanında, tanıtıcı ya da nitelikli filmler yapmak veya yaptırmak, uluslararası işbirlikleri sağlamak görevleri arasında başta gelmektedir. Amaçlarının gerçekleşmesi için sosyal ve ticari tesisler kurmak, işletmek yetkilerine de sahip olan vakfımız bu amaçla Türk Sinema Vakfı İktisadi İşletmesini kurmuştur.